Activiteiten

In een makerspace vinden allerlei activiteiten plaats. Ze gaan meestal wel over ‘maken’ en dan ook voor een belangrijk deel gebruikmakend van digitale technieken en gereedschappen. Er valt bij ons te lasersnijden (ook zelfstandig als je een korte cursus hebt gevolgd), te 3D-printen, te programmeren (oa. Arduino, Micro:bit, LEGO Mindstorms). Klik hier voor een overzicht van de apparatuur.

Je kunt bij ons individueel aan de slag en/of deelnemen aan een workshop. Groepen kinderen, jongeren en volwassenen kunnen langskomen en worden onderwezen in de gewenste techniek. We houden van veel zelf uitzoeken en ondervinden, modellen uitproberen (prototypes en ‘het proces’ zij vaak het mooist).

Leerkrachten kunnen workshops komen volgen in de technieken die zij op hun school willen invoeren of uitbreiden. Tijdens een of meer intensieve middagen en/of avonden (weekends ook mogelijk) worden de vooraf afgesproken technieken behandeld. Uiteraard met veel DIY.

Organisaties en bedrijven (een aantal is u reeds voorgegaan) zien de makerspace als een bijzondere ruimte om aan teambuilding (10-15 volwassen) te werken. En tussendoor elkaar een beetje met LEGO o.i.d. uit te dagen en vriendelijk af te troeven.

Makers, product of grafisch, ontwerpers/architecten/ met kennis van de apparatuur mogen zelfstandig aan de slag.

Tot slot voeren we graag kleinschaliger productie-opdrachten uit. De opdrachtgever dient te beseffen dat hij/zij te maken krijgt met een resultaat dat zeker geschikt is als prototype. Heel precies werk is beter uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven.

Uiteraard werken wij graag op afspraak. Mail ons of bel.