Kinderen (10-14 jaar)

Tijdens de workshops voor kinderen ontstaat – bijna als vanzelf- een sfeer waarin ze naar elkaar gaan luisteren, verbeteringen bespreken en plezier beleven aan elkaars werk. Gemotiveerd doorwerken is nauwelijks punt van aandacht. Leerkrachten moeten dat kunnen herkennen in een klas die goed ‘loopt’. Bij ons mogen ze dan ook nog eens met z’n allen spontaan gaan zingen (of hummen).

Voor deze groep zijn dezelfde technieken aanwezig als voor de jongere kinderen. We verwachten wel wat meer zelfredzaamheid en basiskennis (met name als ze al een tijdje bij ons komen).

Super Sunday Science School

Zondagmiddagen staan bij ons in het teken van de Super Sunday Science School. Van 14.00 – 16.30 uur kunnen jongens en meisjes zich bekwamen in allerlei technieken. Onze ruimte is geschikt voor zo’n 10-12 kinderen. Om de kinderen te begeleiden is er altijd een aantal volwassenen aanwezig in het bezit van kennis, geduld en een VOG. Inschrijven kan via de kalender.

Elektronische circuitjes assembleren

Hier toont Jens zijn klokje ingebouwd in lasergesneden masker.

Met vaste hand en aandacht voor de instructie die je van ons krijgt en je eigen werkzaamheid, zet je -al solderend- in 2-3 uur een eigen elektronisch apparaatje in elkaar (bijvoorbeeld een digitaal klokje dat je ‘n middag later in een masker inbouwt, zie foto). De deelnamekosten zijn excl. de materiaalkosten. De kitjes die we gebruiken kosten meestal rond de 10 Euro.

3D-ontwerp en 3D-printen

Voor degenen die nog nooit of slechts zelden 3D-ontwerpen hebben gemaakt, beginnen we te ontwerpen in het gratis 3D-tekenprogramma Tinkercad. Maak hier bij voorkeur thuis al een account voor aan, waarvoor nodig: emailadres, leeftijd ouder dan 13 jaar en een password (je krijgt van deze leverancier -Autodesk- geen spam). Wij leiden je in max drie uur door het programma. Als je een technisch geslaagde tekening hebt gemaakt, gaan wij die zo goed mogelijk voor je printen.

De deelnamekosten zijn exclusief de kosten voor de printwerkzaamheden, die afhankelijk zijn van grootte en printduur, en excl. de eventuele verzending. Printen heeft uiteraard alleen maar zin als het ontwerp printbaar is.

Projecten

Wat we nou zo leuk zouden vinden, is als we met de al wat oudere kinderen kunnen gaan werken aan wat langduriger projecten. We snappen dat zulke werkzaamheid nog niet in hun systeem zit, maar de dromen over bijvoorbeeld zelfgebouwde raketten hebben ze wel.