Kinderen (10-14 jaar)

Tijdens de workshops voor kinderen ontstaat – bijna als vanzelf- een sfeer waarin ze naar elkaar gaan luisteren, verbeteringen bespreken en plezier beleven aan elkaars werk. Gemotiveerd doorwerken is nauwelijks punt van aandacht. Leerkrachten moeten dat kunnen herkennen in een klas die goed ‘loopt’. Bij ons mogen ze dan ook nog eens met z’n allen spontaan gaan zingen (of hummen).

LEGO Mindstorms op zondagmiddagen

Voor jongens en meisjes starten we zondag 22 september 2019 weer met het bouwen en programmeren van LEGO robots. Middagen duren van 14.00 – 17.00 uur. Er kunnen zich 10 kinderen inschrijven via de kalender.

De inschrijving voor deze activiteit geldt steeds zes middagen volgens het strippenkaart systeem: de middagen kunnen worden opgemaakt over een periode van 10 weken.

Electronische circuitjes assembleren

Hier toont Jens zijn klokje ingebouwd in lasergesneden masker.

Met vaste hand en aandacht voor de instructie die je van ons krijgt en je eigen werkzaamheid, zet je -al solderend- in 2-3 uur een eigen elektronisch apparaatje in elkaar (bijvoorbeeld een digitaal klokje). De deelnamekosten zijn excl. de materiaalkosten. De kitjes die we gebruiken kosten meestal rond de 10 Euro.

3D-ontwerp en 3D-printen

Voor degenen die nog nooit of slechts zelden 3D-ontwerpen hebben gemaakt, beginnen we te ontwerpen in het gratis 3D-tekenprogramma Tinkercad. Maak hier bij voorkeur thuis al een account voor aan, waarvoor nodig: emailadres, leeftijd ouder dan 13 jaar en een password (je krijgt van deze leverancier -Autodesk- geen spam). Wij leiden je in max drie uur door het programma. Als je een technisch geslaagde tekening hebt gemaakt, gaan wij die zo goed mogelijk voor je printen.

De deelnamekosten zijn exclusief de kosten voor de printwerkzaamheden, die afhankelijk zijn van grootte en printduur, en excl. de eventuele verzending. Printen heeft uiteraard alleen maar zin als het ontwerp printbaar is.

Minecraft

Er is weer een opleving in het spelen(d leren bouwen) met Minecraft. We hebben een programma in ontwikkeling.